KNX Handboken

419 KR
  • Art nr 051830
  • Lagersaldo 40 st

KNX Handbok för Hem- och fastighetsautomation

Se också art nr 051831, KNX Konsulthandbok

Handboken ger grundprinciperna för KNX bussteknologi. Hur du projekterar, programmerar & driftsätter. Samt hur bussnätet byggs i topologi och struktur. Hur kommunikationen mellan bussdeltagarna fungerar. Vilka applikationer är lämpliga att ansluta och några tillämpningsexempel.

Vare sig det handlar om ett enfamiljshus eller ett stort kontorskomplex så ökar ständigt kraven på enkel och mångsidig styrning av värme, ventilation, belysning och multimedia. Bekvämlighet, säkerhet och energisparande funktioner går endast att uppnå genom intelligent styrning och övervakning av byggnadens system.

Men detta innebär också att det måste dras mer kablar och ledningar mellan de olika system i fastigheten, något som kan bli dyrt och öka brandrikserna.

För att göra det möjligt att styra all data mellan de olika komponenterna i fastigheten krävs det ett system som gör det möjligt för alla system i huset att kommunicerar via ett och samma språk: med andra ord, ett system som KNX.

Med KNX kan alla funktioner styras och övervakas i ett enda system.

Denna standard bygger på över 20 års erfarenhet av branschen, bland med föregångarna till KNX-systemet; EIB, EHS och BatiBUS. Med KNX kan alla komponenter kopplas samman via Twisted Pair-kabel, radiovågor eller IP/Ethernet och på så sätt kommunicera med varandra.

Läs mer på www.knx.se

Läs mer

  Andra har även köpt dessa varor