Beskrivningshandboken för AMA

725 KR
  • Art nr 052170
  • Lagersaldo 3 st

Beskrivningshandboken för AMA

Beskrivningshandboken sammanfattar det du som är projektör behöver känna till för att ta fram en teknisk beskrivning i anslutning till AMA och det du som är entreprenör, beställare, besiktningsman eller med annan roll i byggprocessen behöver kunna för att tolka beskrivningen.

Boken förklarar beskrivningens roll och betydelse i projekten och hur AMA samverkar med övriga dokument och handlingar. Boken ger samtidigt en introduktion till hur mängdförteckningar, administrativa föreskrifter och rambeskrivningar tas fram samt till hur klassifikationssystemet BSAB 96, som används för kapitelindelningen i AMA, är uppbyggt.

Du får en inledande introduktion till AMA och förståelse i hur AMA fungerar i processen i symbios med andra regelverk. AMA innehåller tusentals formuleringar av krav på material, utförande och kvalitet för aktuella beprövade lösningar. Kraven används i dokumentation och kommunikation genom hela byggprocessen, från förfrågningsunderlag till färdig bygghandling. AMA är ett gemensamt språk som ger en tydlig överenskommelse om vad som ska göras och hur. Du får givetvis en grundlig inblick i tekniken att upprätta teknisk beskrivning, mängdförteckning och administrativa föreskrifter. Du får hjälp att undvika de vanligaste felen och många tips som gör dig till en bättre beskrivare.

Den fjärde utgåvan av Beskrivningshandboken är kraftigt omarbetad och fokuserar på de senaste generationerna av AMA.

Utgivningsår: 2016,
ISBN 9789173337830 , antal sidor: 128.

Läs mer

  Andra har även köpt dessa varor